כוננים קשיחים

הסוגים וההבדלים בין כונני המחשב השונים

עולם המחשבים, כידוע, אפשר לא מעט שינויים במהלך השנים. מי שגדל בשנות השמונים זוכר בוודאי את מחשבי IBM עם הדיסקטים הקטן או את מחשבי תואם IBM עם הכונן של הדיסקטים הגדולים. לימים נוצרו מחשבים שהכילו את שני הכוננים ביחד, אותם החליפו עם הזמן מחשבים עם כונן CD שאיפשר לשמוע מוזיקה דרך המחשב ולצרוב דיסקים.

אחד השינויים שחלו במחשבים משנות השמונים ועד היום, זה כל מה שקשור לכונן קשיח. אותו כונן אשר יכול להכיל את כל מה שנמצא על המחשב. למעשה, היום במרבית המחשבים החדשים, כבר לא מוכרים שום יציאה לדיסק רגיל, אלא רק כונן קשיח ויציאה שמאפשרת לחבר אליו דיסק חיצוני.

כוננים קשיחים

אנחנו יכולים למצוא שני סוגים של כוננים קשיחים עם מאפיינים שונים. מצד אחד, אנחנו יכולים למצוא כונן קשיח פנימי, דיגיטלי אשר מותקן במחשב עצמו ומכיל כמות מסוימת של זיכרון, היום זה כבר מגיע לכמויות של טרה (זה מתחיל במגה בייט, עובר לג'יגה בייט וכיום אנחנו נמצאים בעידן של טרה מבחינת הגודל. כל כונן זה אפשר להכיל את כל המסמכים והקבצים של המחשב, כולל מערכות הפעלה, תוכנות ועוד.

לצד כונן קשיח פנימי, אנחנו יכולים כאמור למצוא גם כונן קשיח חיצוני. כלומר כזה שניתן לחבר אותו אל כל מחשב וכן מכשירים אחרים שיש להם אופציית חיבור של מכשירים חיצוניים. גם כאן אנחנו יכולים למצוא כוננים שמגיעים עם נפח אחרות של טרה בייט. היתרון של כונן קשיח הוא, ניתן להעביר אותו בקלות ממחשב אחד לשני, הוא מאפשר לנו לגבות את כל הנתונים שנמצאים על המחשב, ובאופן טבעי הוא מאפשר לנו להקל ברמה ניכרת על המחשב. במקום שאנחנו נאחסן את כל המסמכים שלנו בכונן הקשיח של המחשב, אנחנו שומרים אותם בכונן החיצוני וכך אנחנו בעצם שומרים על המחשב נקי.

כאמור, אנחנו יכולים למצוא סוגים שונים של כוננים קשיחים, חברות רבות מפתחות דגמים מגוונים. מה שאנחנו צריכים לבדוק זה נפח זיכרון, מהירות, וכמה נוח לעבוד איתו בין אם הוא פנימי או חיצוני.

Share:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

פוסטים אחרונים