כשאנחנו בונים אתר אינטרנט לעסק, באופן טבעי אחד השיקולים שינחו אותנו הוא השיקול הכלכלי. כמה עלינו לשלם עבור בניית האתר. אנחנו נברר כמה יעלה לנו לשכור את שירותיה של חברת בניית אתרים וכמה יעלה לנו תהליך הבנייה על כל המשתמע מכך.
בעיקרון, עלויות הבנייה, אמורות לקחת בחשבון את התהליך עצמו, וכן תהליכים רלוונטיים והכרחיים לצורך העלאת האתר לאוויר, קרי רכישת דומיין וחיבור האתר לשרת אחסון. אך אם אנחנו רוצים להתייחס לעלויות האתר, אי אפשר שנתייחס רק לעלות הראשונית של תהליך הבנייה. אנחנו צריכים להתייחס גם להיבטים נוספים. למשל, עלינו להתייחס לכל הנושא של החזקה בפועל.
נושא החזקה בפועל של האתר הוא מהותי (גלו כמה עולה להחזיק אתר), מאחר ובלעדיו אנחנו לא יכולים לקדם את האתר, אנחנו לא יכולים לספק לגולשים שלנו חומר רלוונטי, ולמעשה, אם לא נתחזק אותו באופן קבוע, אז כל הרעיון של בניית האתר הוא חסר היגיון, שכן האתר ייראה כמו שהוא ביום היווסדו, כל הזמן, וזה לא יוסיף לנו דבר.
כמה עולה לתחזק אתר?
תחזוקה של אתר נמדדת על פי מאפיינים שונים. בעיקרון, אפשר לבחון זאת על פי שניים שלושה מסלולים עיקריים.
מסלול אחד בנוי על העסקת עובדים בתוך העסק שיתחזקו את האתר. זה אומר שהם יכתבו את התכנים וגם יעלו אותם לאתר. אז העלות היא למעשה חלק מהשכר שלהם. יחד עם זאת, אנחנו צריכים לזכור שזה יבוא על חשבון משהו אחר שנרצה שהם יעשו.
מסלול אחר בנוי על ניהול אתרים במיקור חוץ ואז עולה שאלה, כמה יגבו מאיתנו עבור מאמרים והזנת תוכן לאתר. מסלול שלישי זה שילוב של השניים בדרכים שונות, כך אנחנו משלבים בין מיקור חוץ לעבודה מתוך העסק.