זו שאלה מעניינת שכן יש הרבה יישומים זמינים בשוק. אנדרואיד, iOS, Windows ו-macOS הן כולן פלטפורמות בעלות עיצוב ותכונות ייחודיות משלהן. מפתחים צריכים לחשוב מה קהל היעד שלהם כאשר הם בוחרים באיזו פלטפורמה לבנות את האפליקציה שלהם. חלק מהמפתחים עשויים להיות נוחים יותר עם פיתוח באנדרואיד מכיוון שהם יודעים שלפלטפורמה יש בסיס משתמשים גדול יותר מאשר iOS. מצד שני, אחרים עשויים לבחור ב-iOS מכיוון שיש לו עיצוב טוב יותר עבור אפליקציות עם תכונות לנייד בלבד.
על תהליך העיצוב של האפליקציה:
תהליך עיצוב האפליקציה הוא תהליך מורכב. לא פעם, ההחלטה באיזו פלטפורמה להשתמש לבניית אפליקציה מבוססת על העדפה אישית. שלוש הפלטפורמות הפופולריות ביותר לבניית אפליקציות הן אנדרואיד, iOS ו-Windows. עם זאת, חלק מהמשתמשים מעדיפים לבנות אפליקציה עבור פלטפורמה ספציפית בשל המגבלות של פלטפורמות אחרות כגון חוסר תמיכה בתכונות מסוימות או תכונות שאינן נגישות בקלות בפלטפורמות אחרות. ה-iOS של אפל ידוע בממשק המשתמש האלגנטי והאינטואיטיבי שלו, בעוד לאנדרואיד יש מגוון רחב של אפליקציות זמינות עם פונקציות שונות. Windows ניתנת להתאמה אישית יותר מ- iOS או אנדרואיד, אך חסרה תמיכה בתכונות מסוימות כמו Siri ו-Face ID.
כמה דברים מעניינים שכדאי לדעת על עיצוב אפליקציות:
היישומים המיועדים לפלטפורמה ספציפית הם בדרך כלל לא הטובים ביותר. לדוגמה, יישום אינטרנט שנוצר עבור מכשירי iOS לא יהיה טוב כמו אפליקציה שתוכננה במיוחד עבור הפלטפורמה. עיצוב האפליקציה יכול להשתנות מאוד בהתאם לפלטפורמה. עיצוב אפליקציה לנייד צריך להיות ממוקד בהקלה על השימוש והניווט באפליקציה. יישום אינטרנט צריך להיות בעל ממשק נקי עם ניווט קל וזמני טעינה מהירים. אם האפליקציה מיועדת לפלטפורמה מסוימת, זה אומר שהיא לא תוכננה לשימוש בפלטפורמות אחרות. לדוגמה, אפליקציית אנדרואיד לא תעבוד טוב ב-iOS מכיוון שיש לה מערכות הפעלה ועיצובים שונים. אפליקציות עם עיצוב ספציפי טובות בדרך כלל מאפליקציות שמנסות להיות אוניברסליות.