חשיבות אבטחת המידע בארגונים הולכת ועולה ככל שהשנים חולפות. היום כל מי שיש לו עסק שנתמך באמצעות מערכות ממוחשבות, חייב לדאוג לעצמו לתחום של אבטחת המידע של העסק. לא חשוב אם מדובר על עסק פרטי או לחילופין ארגון ציבורי, בכל מקרה יש צורך לדאוג לכל המידע שמאוחסן במחשבים של העסק. המטרה היא למנוע זליגה של המידע העסקי החוצה, כמו גם למנוע חדירה של וירוסים למערכת הפנימית של הארגון. אם בעבר כל המידע של הארגון היה מאוחסן בכונן הקשיח של המחשב, הרי שהיום מדובר על רשת של מחשבים או רשת של שרתים, דבר שמגדיל בצורה משמעותית את הסיכון לפריצה.
אבטחת המידע בארגונים – מהן האופציות הקיימות היום בשוק?
ניתן היום למצוא מגוון רחב של פתרונות טכנולוגיים שונים, אשר מבטיחים להגן על המידע של העסק. אחד הפתרונות החשובים ביותר לבעיה, הוא הטמעת נהלי אבטחת המידע בקרב העובדים, על מנת למנוע מהם לבצע טעויות שעלולות לעלות ביוקר. ברגע שהעובד יהיה מודע להיגיון שעומד מאחורי הנהלים האלו, השמירה על המידע של הארגון תהיה אפקטיבית יותר. כמו כן, יש צורך למפות את המידע הרגיש, באמצעות מיפוי של תשתיות, מערכות ותוכנות שונות שמשמשות את הארגון. כאשר מדובר למשל על תוכנות של שיתוף קבצים, מדובר על תוכנות בעלות פוטנציאל רחב להחדרת וירוסים למערכת. לכן יש צורך לאסור על התקנת התוכנות האלו על מחשבי החברה, כדי למנוע חדירה של וירוסים שונים למערכת. בנוסף, יש צורך להתקין תוכנות אנטי וירוס מעודכנות, אשר יכולות לספק את המענה האידיאלי לכל איום חדש. חשוב גם להקפיד על ניהול הרשאות מושכל, היות ומתן של הרשאות מוגבלות לדרגים שונים בארגון, יכול להפחית בצורה מהותית תקלות שונות הקשורות באבטחת המידע של הארגון.
שמירה על אבטחת המידע בארגון
היום ניתן לראות מגמה ברורה של פריצה למחשבים אישיים או למחשבי החברה, לצורך גניבת מידע אישי או מידע עסקי קריטי. בצורה כזו, מידע רגיש עלול להיחשף ולהפוך לנחלת הכלל, דבר שיפגע משמעותית ברווחיות של העסק. מעבר לגניבה של מידע רגיש, האקרים עלולים לשתול וירוסים קטלניים הגורמים לנזקים בלתי הפיכים למחשבי החברה. בצורה כזו, האקר בודד יכול להביא להתמוטטות של ארגון שלם. לכן יש צורך להשקיע בתחום של אבטחת מידע, במטרה למנוע סיכונים שונים. מדובר למעשה על שימוש בטכנולוגיה חדישה, שמטרתה להגן על מאגרי המידע ולמנוע החדרה של וירוסים למערכת. חברה מקצועית העוסקת בתחום, יכולה לספק לכל ארגון ולכל חברה את פתרון אבטחת המידע המתאים ביום. יש צורך לבחון את היקף מאגרי המידע בארגון, צרכי הארגון ומספר המשתמשים, לצורך התאמת הפתרון האידיאלי ביותר.
בעיקרון, ככל שמדובר על ארגון יותר גדול עם מספר גדול יותר של מחשבים המחוברים לרשת, ישנה סכנה גדולה יותר לפריצה. חברה מקצועית העוסקת בתחום, תדע לאתר בצורה הטובה ביותר את נקודת התורפה של הארגון, במטרה לחזק אותן בצורה היעילה ביותר. למשל, אחד הטיפים החשובים ביותר לצורך שמירה על אבטחת המידע, הוא לבדוק את ערוצי התקשורת הנוספים שעובדי החברה משתמשים בהם, כמו למשל סמארטפונים וטאבלטים המחוברים לרשת של הארגון. אם למשל הסמארטפון של העובד מחובר למייל של הארגון, דבר נחשב לפריצת אבטחה. יש צורך לבצע הצפנת נתונים בלפטופים של העובדים, כדי למנוע פרצה אפשרית. כמו כן, מומלץ לחסום את האפשרות להשתמש במדיה חברתית במחשבי החברה, או לפחות לנטר ולתעד את כל הפעולות המתבצעות בה. אבטחת מידע איכותית תוכל להעניק שקט נפשי לכל מנהל או מנכ"ל.