העולם שלנו הפך עם השנים למקום דיגיטלי ותזזיתי אשר אין בו כמעט מקום לפעילות רגועה, שקטה או אפילו עבודת יד. הכול נעשה דרך המחשב, באמצעות מקלדת ועכבר, בעזרת מדריכים מצולמים או אמצעי שמע. אפשר לומר, כי תחום הספרות שהיה מאוד נפוץ ופופולארי בעבר, כמעט ונכחד עם הזמן, אך בשל העובדה כי מדובר בתחום מעשיר מאוד, החלו להמציא לו חלופות שונות כדוגמת הוצאת ספרי שמע.
קריאת ספרים – היכן מקומם בעידן הדיגיטלי?
כמו שאמרנו, אנו חיים כיום בעידן דיגיטלי מתקדם אשר גורם לאנשים להעדיף שימוש במדיה ובדיגיטל על פני התעסקות בדברים אחרים. כך גם בתחום הקריאה. בעבר, היה תחום הספריות הציבוריות נפוץ מאוד, אנשים רבים הגיעו לבלות בספריה בשעות הפנאי שלהם ולקרוא ספרים מסוגים שונים. כיום זה שונה, אנשים פחות מרוכזים בשביל לשבת ולקרוא, וגם כאשר כן חייבים לעשות את זה על מנת לקנות ידע בתחום מסוים, מחפשים שיטות דיגיטליות איך לעשות את זה.
לא אוהבים לקרוא? ספרי שמע הם הפתרון
דבר ידוע הוא כי קריאה מרובה תורמת הרבה למשלב לשוני, למיומנויות כתיבה, ליכולת התבטאות טובה ועוד. אבל, לא כל האנשים אוהבים לקרוא ולא לכולם יש את הסבלנות ואת הזמן לשבת עם ספר ולשקוע בקריאה. על כן, חברות הוצאת ספרים המציאו כיום את המושג ספרי שמע. מדובר למעשה בספרים שבמקום להדפיס אותם ולמכור בחנויות ספרים, פשוט הקליטו את כל התוכן בקובץ שמע, ומוכרים אותו כך. היתרון בספרי שמע הוא שהם חוסכים את הצורך בלשבת במקום אחד ושקט על מנת לקרוא את התוכן, ומאפשרים פשוט לשמוע אותו גם בעת ביצוע פעולות פיזיות כמו ספורט, סידור הבית, בעת ארוחה ועוד.