כל אחד מאיתנו מחזיק לפחות מחשב אחד בבית, מרביתנו מחזיקים היום יותר ממחשב אחד, בוודאי אם מדובר בבית בו מתגוררים בני זוג או הורים לילדים. כל מחשב כזה, מן הסתם, משמש אותנו לצרכים שונים, החל מעבודה, לימודים או לצורך משחקים וצפייה בסרטים.
סביר להניח שאם אנחנו לא נוכל להשתמש במחשב שלנו יום אחד, אז כל סדר היום שלנו ישתנה. ייתכן מאוד שמבין כל מכשירי החשמל שעומדים לרשותנו, המחשב נמצא גבוה ברשימה של המכשירים שאנחנו לא יכולים בלעדיהם.
זו הסיבה שכל אחד מאיתנו צריך לדעת לשמור מספר טלפון של טכנאי מחשבים, אליו הוא יוכל לפנות בכל מקרה של בעיה או תקלה במחשב. כיום, בניגוד לעבר, אנחנו לא חייבים ללכת למעבדה בשביל לתקן את המחשב ובדרך כלל, שוב בניגוד לעבר, אנחנו גם לא צריכים להשאיר את המחשב במשך מספר ימים במעבדה. כיום מספיק שנרים טלפון לטכנאי, הוא יגיע אלינו בשביל לתקן את המחשב ואם לא, אז אנחנו יכולים להשאיר אותו אצלו לכמה שעות, והוא יחזיר לנו אותו מתוקן.
ביקור בית ותיקון מהיר אצל טכנאי מחשבים, אלו רק שני פרמטרים שיכולים להשפיע על ההחלטה שלנו, אצל מי להשאיר את המחשב לתיקון. בחלק הבא של המאמר, אנחנו נציג עוד מספר פרמטרים שיכולים להשפיע וחשוב לקחת אותם בחשבון.
פרמטרים לבחירת טכנאי מחשבים
הפרמטר הראשון הוא, חשוב שהטכנאי יהיה אדם מנוסה בתחום. אנחנו יכולים למצוא כיום אינספור טכנאי מחשבים, כאלה שמעניקים שירות במעבדות או בבית, כאלה שאנחנו יכולים להגיע אליהם דרך האינטרנט או דרך אמצעים אחרים. חשוב לבדוק מי נחשב לבעל ניסיון ומי לא, מי מתמחה בתיקון מחשבים מהסוג שלנו ומי פחות. בהקשר זה צריך לומר, כיום מרבית הטכנאים והמעבדות מטפלים בכל סוגי המחשבים וכן באמצעים אחרים כמו טאבלטים. בכל זאת חשוב לוודא זאת לפני שמשאירים את המחשב אצל טכנאי מסוים.
הפרמטר השני הוא דרך העבודה של הטכנאי. יש טכנאים אשר מציעים ללקוחות שלהם פתרון מהיר דרך הטלפון לפני שהם מזמינים אותם להשאיר את המחשב לתיקון, אחרים מציעים להשאיר את המחשב לתיקון מאחר והם אינם רוצים להציע דרך לטיפול מבלי לדעת מה הבעיה. כלומר שהכל שאלה של גישה וכיצד ניתן לפתור את הבעיה בצורה נכונה.
הפרמטר השלישי, אלה העלויות. צריך לומר, כל טכנאי מחשבים גובה עלות בסיסית לעצם הבדיקה. אך מעבר לכך, הוא גם גובה עלויות עבור תיקונים או החלפת רכיבים. מה שנכון והגון מצידו של הטכנאי לעשות הוא, ליצור קשר עם בעל המחשב ולהסביר לו מה הבעיה וכמה היא תעלה, לפני שהוא ייגש לפתור אותה. כך בעל המחשב יוכל לקבוע אם הוא מעוניין בכך או לא. העלויות נקבעות, מן הסתם על פי סוג הבעיה, ואופי הפתרון שלה.