העולם שלנו כבר מזמן עובד באופן אלקטרוני, רבים מהמכשירים בהם אנו נתקלים במהלך השגרה מורכבים ממעגלים חשמליים שונים, לוחות אלקטרוניים, רכיבים שונים ועוד. כאשר מכשיר אלקטרוני זה ראו אחר הולך לעולמו ננקוט באחת מהדרכים הבאות:
- ננסה לתקן אותו במעבדה ייעודית.
- ננסה למכור אותו.
- ניפטר ממנו.
לגבי שתי האפשרויות הראשונות מאז ניחא, אולי המכשיר ימצא את מקומו בבית חדש וימשיך לשרת מישהו אחר או שיצליחו לתקן אותו והוא יישאר בידינו. האפשרות השלישית היא הבעייתית שכן השלכה של פסולת אלקטרונית מזיקה מאוד לאיכות הסביבה וטיפול לא נכון בה יביא לזיהום רחב ופגיעה חמורה.
אז מה עושים?
מיחזור אלקטרוניקה הוא ענף אשר כל מטרתו לעשות שימוש חוזר ברכיבים אלקטרונים שונים שנמצאים במכשירים שהושלכו לאשפה. הרעיון הוא לערוך מיון מסודר של חלקים שונים, או לחילופין החזרת המכשיר לתקינות ולשימוש חוזר בו. ישנם יתרונות רבים לתהליך זה הוא בהחלט מסוגל להיטיב עם הקרקע והסביבה ולמנוע ממנה הרעלה:
- הרכיבים האלקטרוניים השונים מכילים חומרים לא ידידותיים כלל אשר ברבות הזמן דולפים אל הקרקע ומזהמים אותה. מיחזור יביא להפחתת החומרים הללו ושמירה על איכות הסביבה.
- כאשר אנו ממחזרים חומר מסוים אזי אנו גם נמנעים מיצור של חומרים חדשים. מיחזור יביא לצמצום האנרגיה שמושקעת ביצור מכשירים אלקטרוניים ובכך גם לחסכון בכסף ובזיהום האוויר.
- ישנן דרכים מסודרות לטיפול בפסולת אלקטרונית ועם נעבוד על פי הכללים של המשרד לאיכות הסביבה אז תצטמצם מאוד הפגיעה בסביבה.
- כאמור הטמנה היא לא הפתרון ויש לבצע מיון ואיסוף של המכשירים על מנת להכשיר אותם לשימוש חוזר.
מה הסיכון הגדול ביותר?
היות שהפסולת האלקטרונית מורכבת מחומרים שונים כגון פלסטיק, פלדה, זכוכית ועוד אז יש להימנע לחלוטין מלהשאיר אותה ללא טיפול נכון. במקומות שונים עלולות להתלקח שריפות שונים שיגרמו לדליפה של חומרים מסוכנים לחלל האוויר. כמות הפסולת היא גדולה מאוד ומתעצמת מידי יום, יש להחיל את מיחזור כמה שיותר מהר על כל פסולת אלקטרונית ולפקח על קיום התקנות של המשרד לאיכות הסביבה. מיחזור ירוק מתמחה במיחזור של חומרים שונים כמו פלסטיק, מתכות אצילות ופסולת אלקטרונית.