כשבעל עסק או בעל מקצוע, מחליט להקים אתר אינטרנט, אחד הכלים העיקריים שעומדים לרשותו לצורך קידום, הוא דרך גוגל. הוא יכול לעשות את זה באופן ממומן, קרי דרך תשלום לגוגל על מודעות וכן הוא יכול לעשות את זה בצורה אורגנית, כלומר בחינם אך דרך כלים מסוימים, ספציפיים איתם הוא צריך לעבוד לאורך זמן בשביל לקדם את האתר בפועל.
אל מול הקידום בגוגל, הרי שיש לו גם אפשרות לקדם את עצמו גם בפייסבוק. מדובר על קידום של עמוד עסקי דרך המערכת של פייסבוק. לשם כך יש להקים כמובן עמוד כזה, להפעיל אותו, לעדכן בתכנים ולהפוך אותו לעמוד ויראלי.
לפני שנסביר מה ההבדלים בין קידום אורגני בגוגל לקידום אורגני בפייסבוק קראו גם כאן בנושא https://marketingplus.co.il/google-seo-vs-facebook-seo, חשוב להדגיש, מרבית העסקים, ובעלי המקצוע, בוודאי הגדולים שבהם, עובדים על שתי הפלטפורמות ביחד. לעומת זאת, יש מי שבוחר לעבוד רק על בסיס פלטפורמה אחת, על פי משתנים ומוטיבים שונים, כלומר, הוא בוחר מה נכון לו יותר מבחינה כלכלית או מבחינות אחרות.
מה ההבדל בין קידום אורגני בגוגל ובפייסבוק
אופי השימוש – גולש שנכנס לגוגל ומקליד ביטוי מסוים, הוא למעשה מחפש מוצר או שירות מסוים. כלומר הוא רוצה להגיע אלינו, אנחנו פשוט נצטרך להראות לו את הדרך.
לעומת זאת, בפייסבוק זה שונה. גולש שנכנס לפיד שלו בפייסבוק, לא בהכרח מחפש אותנו, אנחנו צריכים למשוך את תשומת ליבו. זה יתבסס על תחומי העניין שלו, גיל, מין וכדומה, אך זה לא אומר בהכרח שהוא יחפש את מה שאנחנו מציעים. לכן, המפגש כאן הוא אחר, מה עוד שגם יכולת ההמרה, היא הרבה יותר מצומצמת. זה שהגולש מתעניין בתחומים שאנחנו מציעים, לא מבטיח שהוא באמת ירצה להיכנס לעמוד שלנו.
אופטימיזציה – קידום אורגני בגוגל, דורש הרבה יותר היערכות מאשר בפייסבוק, דורש הרבה יותר עבודה, בין אם זה על רכישת קישורים מהאתר מלך הקישורים, כתיבת תכנים והיבטים אחרים. בפייסבוק זה יותר עניין של כתיבה ושיווק המודעה. זה עניין יותר נקודתי, אך עם זאת צריך לומר, שזה גם יוצר הרבה פחות מרחב לטעויות.
פעילות מול קהל – קידום אורגני בגוגל, לא מחייב בהכרח שאנחנו נהיה בקשר ישיר עם הגולשים, בטח לא על בסיס יומיומי. לעומת זאת, בפייסבוק, הפנייה היא הרבה יותר אישית, בפוסטים, בתגובות או בכל היבט אחר, ויש לכך הרבה יותר משמעות, בוודאי שגם הגולשים עצמם יותר מעורבים בתוכן מאשר באתר אינטרנט רגיל.