בניית חנות אינטרנטית היא אפשרות נהדרת עבור מי המשווק מוצרים בחנות פיזית משלו ורוצה להגדיל את המכירות באמצעות הגעה לקהלים חדשים והזמנות דרך האינטרנט. כמו כן לצד בעלי חנויות ואנשים המשווקים מוצרים אופליין, יש גם יזמים רבים המקימים חנות אינטרנטית משלהם במקום חנות פיזית בשל ההוצאות הפחותות והאפשרויות הבלתי נגמרות. למעשה באמצעות האינטרנט ניתן להגיע לקהל בלתי מוגבל ובמקום לשלם על שכירת שטח, ארנונה, חשמל ועוד – משלמים תשלומים צנועים יותר על אחסון, דומיין ותחזוקה שוטפת. כך ניתן למקד את התקציב החודשי שלנו לפרסום.
בוחרים את הפלטפורמה עליה נרצה לשווק את החנות:
רוצים לדעת איך בונים חנות אינטרנטית? בחרו תחילה את הפלטפורמה בה אתם רוצים להקים את החנות שלכם ולשווק באמצעותה את המוצרים שלכם. תוכלו להשתמש במערכת וורדפרס הפופולרית עם תוסף הווקומרס. תוכלו להתשמש במערכות ניהול תוכן אחרות ואפילו במערכות מוכנות למסחר אלקטרוני כמו אמזון, איביי, אטסי, שופיפיי ועוד.
מבנה ועיצוב האתר:
בהנחה שבחרתם בוורדפרס או במערכת ניהול תוכן ולא במערכת מסחר מוכנה תצטרכו לדאוג לבניית האתר בעצמכם או באמצעות איש מקצוע מטעמכם. בניית האתר תכלול עיצוב מקצועי ומסודר. חשוב שהאתר יהיה בנוי בצורה נוחה לגלישה וניווט בין המוצרים והקטגוריות השונות. עיצוב האתר צריך להיות נקי, מתאים לרוח המודרנית אך לשלב צבעים הקשורים למיתוג שלכם.
תפריטי ניווט, יצירת קשר ותוספים שימושיים:
כדאי להתקין מספר תוספים חשובים לחוויית המשתמש והגדלת המכירות באתר כמו תוסף נגישות, תוסף יצירת קשר בוואטסאפ לתמיכה ומכירות, תוסף של חלון קופץ לקידום מכירות ועוד. כמו כן כדאי לדאוג לכמה אפשרויות ליצור אתכם או עם צוות התמיכה קשר.
תוכן בעמודי המוצר ובכלל:לבסוף חשוב יהיה להזין באתר תוכן רב ומפורט, הן בעמודי המוצר כאשר אתם מוסיפים מוצרים חדשים וכן גם בפוסטים חדשים לבלוג באתר שיעזרו להעלות את הערך בקרב הגולשים, לחבר אותם אל המותג ולהגדיל את המכירות באתר. כדי להתמיד בהקמה ותחזוקה של האתר שהקמתם, כדאי להצטרף אל קורס ניהול זמן שיעניק לכם כלים לניהול זמן נכון ויעיל.