סרטים לבתי חולים: אילו סרטי תדמית הכי מתאימים

בתי חולים כיום מנוהלים במידה רבה על פי עקרונות של רווחיות ויעילות. אפילו ברפואה ציבורית ישנו ממד של רפואה פרטית או רפואה במימון חברות ביטוח פרטיות. משום כך, מופקים בשנים האחרונות הרבה מאוד סרטים לבתי חולים. אלה לא סרטים עלילתיים או דרמטיים כשלעצמם, אלא סרטי תדמית לכל דבר. אילו סרטי תדמית הכי מתאימים? נסביר בליווי כמה דגשים. 

סרטי תדמית באווירה נינוחה ומרגיעה 

כאשר מדובר על סרטים לבתי חולים, יש להבין תחילה על הפסיכולוגיה האנושית. הנמענים, כלומר צרכני הבריאות, לרוב חוששים מפרוצדורה רפואית כזאת או אחרת. תמיד ישנו ממד של אי וודאות וחוסר בידע. סרטים לבתי חולים לא נועדו להפוך את הצופים לרופאים או לאחיות, אפילו לא קרוב לכך. הדבר המתאים ביותר הוא להכין סרטי תדמית באווירה נעימה ואישית. מקובל להעביר מסרים באווירה נינוחה, להציג את הצוות באופן אנושי. לעיתים מראיינים לצד רופאים ואנשי צוות גם מטופלים או מטופלות בזמן תהליך או לאחר התהליך הרפואי, הטיפולי או השיקומי. 

סרטי תדמית בגובה העיניים 

מטופלים בדרך כלל מתייחסים לרופאים ביראת כבוד. בתי חולים נתפסים כמוסדות מדעיים, סוג של מגדלי שן. סרטי תדמית מתאימים במידה רבה שואפים להעמיד את הנמענים, הצופים, ברמה יותר קרובה (או שוויונית) לזו של הרופאים והצוות הרפואי בכלל. המטרה היא לדבר עם החולים או המטופלים ואליהם, בגובה העיניים. 

תדמית של מקצועיות ומצוינות 

הרובד הנוסף שבו נדרשים לעמוד סרטי תדמית הוא חיזוק האווירה המקצועית. המקצועיות והמצוינות מהווים חלק חשוב מהמסר שבית חולים וכל מרכז רפואי רציני רוצים להעביר. שילוב כל אלה, מקצוענות, מסר בגובה העיניים ואווירה נינוחה, מהווה חלק מרכזי מכל סרט שיופק עבור מרכז רפואי. 

Share:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

פוסטים אחרונים