כשאנו חושבים על החוויה של המשתמש מדובר בעצם בכמה מאפיינים שאותם המשתמש רואה והם משרתים אותו גם. לא ניתן להפריד בין שני הדברים הללו שהם- החזות והפרקטיות. כשמדובר באפליקציות, מספיק שדבר אחד מתוך השניים לא ימצא חן והוא כבר יוצר למשתמש חוסר נוחות או חוסר אפקטיביות והוא מסיר את האפליקציה.
לכן חשוב יהיה להדגיש ששני הדברים הללו יהיה רלוונטיים בכל פיתוח של אפליקציה ועליהם צריך וכדאי לשים את הדגש. עוד רצוי לזכור שחווית משתמש זה דבר שהוא מאוד יחסי, אך כדי להגיע לתוצאות טובות יש לכמת אותו ולהפוך אותו למדע מדויק לכל דבר.
מה צריך לכלול פיתוח אפליקציות?
על מנת ליצור חוויה למשתמש שבה כל דבר הכי קטן נלקח בחשבון, צריך לתכנן בקפידה מסמך שמתאר את כל החזות של המסכים שיופיעו באפליקציה. התגובות שהם אמורים לגרום לכל משתמש, התפריט השונה, מיקום של כל אלמנט ועוד. חשוב וכדאי לחקור טוב לגבי האפיון והרעיון של האפליקציה, האם הוא יעיל במיוחד ומקורי. כדאי גם לתת למשתמשים לנסות לעשות שימוש בגרסה ראשונה של פיתוח האפליקציה.
גם אם יש תחושה שמדובר בתהליך מייגע שאין לו סוף, הרי שבסופו של עניין עדיף יהיה להעלות לאוויר מוצר שהוא גמור עם חוויה של משתמש שהיא יותר ממעולה, מאשר להתחיל לתקן כל הזמן באגים ובעיות טכניות וכו'.
מי מתאים לכתיבת אפיון חוויית משתמש לאפליקציה?
העולם הזה של פיתוח אפליקציות הפך די מהר לתחום מבוקש ביותר בכל המקצועות הטכנולוגיים. אפיון כזה של אפליקציה דורש היכרות והבנה עמוקה בתחום מהפן הטכני, כמו כן, אפשרות וכישרון לחזות כבר מבעוד מועד את התגובה של האדם, המשתמש, שזה כבר מגיע יותר מעולם הפסיכולוגיה.
לא פחות חשוב זה המסוגלות להעביר אל הנייר באופן הכי פשוט את המידע עד לתוצר של האפליקציה, כדי שהמפתחים יוכלו להבין את המסמך שלב אחרי שלב, ותמיד ליישר קו ביניהם. נסכם שאדם שהוא כבר מנוסה בתחום ומכיר את עולם האפליקציות הוא האדם הכי מתאים למשימה הזו.